Augmenten els escolars d’Infantil i Primària en la línia de valencià

Posted: 20 Setembre 2012 in Educació
Etiquetes: ,
La crisi redueix el nombre d’alumnes en les escoles infantils municipals, que comptaran amb 60 xiquets menys que en 2011

Més de 22.500 escolars començaran les classes demà en els col·legis il·licitans. En aquest nou curs quasi 7.500 xiquets ompliran les aules de 3, 4 i 5 anys, mentre que 14.600 cursaran Primària. Un de les dades més rellevants del procés d’escolarització és l’increment de matriculacions de línia en valencià. Segons nombres de la Regidoria d’Educació, entre els més xicotets, els de Infantil, estudiar en aquesta opció lingüística ha crescut un 3,10% respecte al passat any. Mentre que ha descendit en 1,65% el nombre d’alumnes dels grups en castellà. En el cas de Primària les xifres són majors, ja que 2.915 xavals han escollit la línia en valencià, un 8,38% més que en el període 2011-2012. En aquest cas també ha augmentat lleugerament la matriculació en castellà, un 1,11%, amb 11.721 xiquets inscrits en aquestes classes.
Divendres passat començà el curs, a més, les escoles infantils municipals amb 400 xicotets, seixanta menys que el curs anterior. El descens, segons el regidor, Daniel McEvoy, està provocant en bona part per l’efecte de la crisi, ja que algunes famílies han optat per cuidar a casa als xiquets si algun dels seus membres està en atur. De les cinc guarderies, solament Don Honorio ha mantingut el nombre de matriculats i, de la resta, Els Xiquets i Rosa Fernández són les que menys han patit la reducció d’alumnes. La primera d’elles, amb 13 menys que el passat any, passant de 135 a 122, i la guarderia situada en el barri dels Palmerars, de 79 a 69. En el cas de Sant Crispín el nombre de xiquets ha passat de 87 a 61, mentre que en Don Julio, els inscrits han caigut de 97 a 60.
L’edil de l’àrea va precisar que l’Ajuntament va concloure en el seu moment els tràmits per a sol·licitar les ajudes corresponents als alumnes de les guarderies, que va calcular en 100 euros per cada xiquet i mes. McEvoy va precisar que aquesta subvenció s’ha pogut sol·licitar gràcies al condicionament de les escoles infantils municipals realitzat pel Consistori durant el passat curs i aquest estiu, que estaven pendents d’executar millores en els centres. Precisament des de la regidoria de Via Pública van detallar ahir les diferents actuacions per al manteniment i millora dels col·legis i centres infantils. Entre els treballs realitzats figuren la impermeabilització de la coberta de la guarderia Rosa Fernández, a més d’uns altres en la resta d’escoles infantils, així com la instal·lació de pas cobert en el col·legi públic de Torrellano, l’adequació de zona de jocs infantils i millora d’accessibilitat en el centre Verge de la Llum, o el condicionament del vestuari i pati en el parvulari de la Foia. Així mateix s’ha actuat en el Baix Vinalopó, Giner dels Rius, López Orozco, Luis Cernuda i Luis Vives.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s