El Suprem avala que el català i el valencià són el mateix

Posted: 10 Setembre 2012 in General
Etiquetes: , , , ,

El tribunal dóna la raó a un veí de Cocentaina (el Comtat) exclòs d’un procés de selecció de la Generalitat Valenciana per haver utilitzat la denominació ‘català’ en referència al valencià.

 

El Tribunal Suprem ha rebutjat aquest divendres el recurs de cassació interposat per la Generalitat Valenciana contra la decisió que avalava l’equivalència entre les denominacions ‘català’ i ‘valencià’ per referir-se a la llengua.

El govern valencià va recórrer la decisió judicial que donava la raó a un veí de Cocentaina (el Comtat) que va ser exclòs del procés de selecció de professorat de l’Escola Oficial d’Idiomes de l’any 2001 per haver indicat ‘català’ com a especialitat. El Suprem recorda en la seva decisió de rebutjar aquest recurs la nombrosa jurisprudència existent en diferents instàncies que avala la unitat lingüística basant-se en els àmbits acadèmics i científics.

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha valorat aquesta nova sentència recordant que són 45 les sentències que reconeixen la unitat de la llengua i l’equivalència de la doble denominació i que 44 d’elles són arran de processos i recursos oberts a instàncies de la Generalitat Valenciana.

En aquest sentit, l’entitat ha demanat al govern valencià “que accepti la realitat que assenyala la filologia i reconeixen els tribunals i acabi amb la politització de la llengua i el fals conflicte entorn del nom, per tal de permetre treballar a favor de la seua promoció social”. “La politització partidista de la llengua dels valencians no és sinó una altra manera de dificultar i marginar-ne l’ús”, considera ACPV, que recorda el cost econòmic en despeses judicials per la pèrdua de sentències i xifra aquesta quantitat en uns 31.500 euros.

Publicat a Tribuna catalana, divendres, 27 de juliol del 2012

http://www.tribuna.cat:80/noticies/llengua/el-suprem-avala-que-el-catala-i-el-valencia-son-el-mateix-27-07-2012.html

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s