Com seran les adjudicacions de setembre?

Posted: 10 Setembre 2012 in Educació
Etiquetes: ,

Les primeres adjudicacions del curs (2 o 3 actes) seran d’una manera i, a partir de mitjans del mes de setembre (previsiblement) entrarà en funcionament el procediment d’adjudicació contínua. Els primers 2 o 3 actes de setembre es faran amb el mateix programa que s’ha utilitzat per les substitucions d’aquest curs (amb places a la vista, que hem de marcar i ordenar), i, en cadascun dels actes que es faran tindrem també una pantalla amb la restricció provincial. En aquestos actes haurem de marcar la restricció provincial cada volta, ja que la nostra tria de província no quedarà enregistrada per a l’adjudicació següent. Cal recordar també que és necessari participar en tots els actes si no ens han adjudicat, ja que si no ens poden excloure de la borsa.
A partir de mitjans de setembre (no està encara clara la data, però podria allargar-se fins octubre), entrarà en vigor el nou procediment d’adjudicació contínua. Amb l’adjudicació contínua, farem unes peticions “estables” (per àrea, subàrea, localitat i centre) que quedaran enregistrades per totes les adjudicacions del curs, però que podrem modificar com vulguem abans de cada acte d’adjudicació concret per poder ajustar les nostres peticions a les vacants que es publiquen. Amb aquesta adjudicació, per una banda, ja no tindrem l’obligació d’entrar totes les setmanes al programa i eliminarem el perill d’exclusió. I, per altra banda, i seguint la demanda del STEPV, podrem veure les vacants abans de cada adjudicació i, si ho creiem convenient, canviar la tria telemàtica. Combina, per tant, tindre les vacants a la vista i no haver d’entrar constantment al programa.

Quan s’inicie aquest nou procediment, convocarem assemblees específiques per explicar-lo amb detall. La Conselleria encara no ha decidit com fer la restricció provincial per aquestos actes: si en el mateix programa (que és el que venia dient fins ara), o si farà un procediment apart, com el que es va fer el curs passat. STEPV ha demanat, a més, que hi haja dos modalitats de restricció provincial (una per vacants i altra per substitucions), i que hi haja dos terminis per poder canviar la nostra restricció durant el curs, ja que les circumstàncies personals poden variar molt en 10 mesos. Recordeu que la restricció provincial significa que no ens podran adjudicar d’ofici en una província que no tinguem seleccionada, però que nosaltres podrem triar qualsevol plaça del País Valencià.

Com afecta el drecret Vela a les vacants?
Com a conseqüència de la denúncia de l’Acord d’Interins/es i del Decret Llei 1/2012 o Decret Vela de la Generalitat, les vacants ja no són fins el 31 d’agost i tot el professorat interí amb vacant cessa el dia 30 de juny. Açò fa que totes les vacants, segons Conselleria, siguen ara de petició voluntària però d’acceptació obligatòria, tot i que la durada del nomenament s’equipare a la durada màxima d’una substitució.
El procediment concret d’adjudicació que se seguirà és el mateix del que es fa servir ara per les substitucions. Primer es fa una roda voluntària, on aniran adjudicant-se les places a qui les ha triat. Si hi ha alguna plaça que no ha triat ningú, s’adjudicarà d’ofici començant pel final de la llista. Les places a temps parcial i les itinerants només s’adjudicaran de manera voluntària i mai no d’ofici, ja que són voluntàries absolutes.
Aquest sistema d’adjudicació és el mateix que STEPV va proposar a la Conselleria en l’any 2007, ja que sempre hem defensat la voluntarietat d’elecció de les places i l’adjudicació d’ofici pel final de la borsa. Nosaltres continuarem proposant la voluntarietat absoluta de totes les places i la durada de vacant fins 31 d’agost.

Què passa si tinc un altre treball?
Segons l’acord d’interins (Art. 7), pots al·legar que tens un altre lloc de treball i rebutjar la plaça ofertada, però et passen al final de la teua borsa si la plaça que t’ofereixen és una substitució. En cas de vacant o plaça per a tot el curs escolar, t’exclourien definitivament de la borsa.
No obstant, es pot participar en el procediment i no demanar cap plaça, però és requisit participar-hi perquè altrament t’exclouran definitivament de la borsa.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s