Així estaran els alumnes en classe

Posted: 7 Juny 2012 in Educació
Etiquetes: , , ,
Educació afirma que les aules tenen capacitat i els directors qüestionen les noves ràtios.Prova amb 42 alumnes en l’Escola Oficial d’Idiomes de València, molts d’ells dempeus perquè no caben.
L’increment d’un 20 per cent més d’alumnes per aula a partir del curs pròxim en tots els centres sostinguts amb fons públics, com a conseqüència de l’aplicació del Reial decret d’ajustos en l’ensenyament, ha provocat la reacció en cadena de tots els agents que intervenen en l’ensenyament, des d’inspectors a directors o pares d’alumnes i sindicats docents.

En la Conselleria d’Educació van afirmar a Levante-EMV que tots els centres de Primària i Secundària construïts a partir de l’any 1992 tenen aules de més de 50 metres quadrats amb el que es compleix la normativa vigent. Almenys, uns 500 col·legis i instituts ha alçat Ciegsa des de l’any 2000.

Aquesta normativa en vigor —Reial decret 132/2010, de 12 de febrer— estableix els requisits mínims dels centres educatius. Per al segon cicle d’Infantil marca un mínim de dos metres quadrats per lloc escolar mentre que en Primària, Secundària i Batxillerat ha d’haver-hi metre i mig per estudiant.

No obstant açò, si en l’ESO (Secundària Obligatòria) fiquen, a partir d’ara, a 36 alumnes, es necessitaran aules de 54 metres i en el cas de Batxillerat, que es pot arribar fins als 43 estudiants —set més—, les aules haurien de mesurar 63 metres. Aquest increment de la capacitat es fa sense modificar la grandària de l’aula.

Incrementar ràtios afectarà «negativament a l’atenció individualitzada de l’alumne, molt especialment als quals tenen majors dificultats d’aprenentatge o altes capacitats» i també repercutirà en la contractació del professorat, adverteixen els directors d’institut integrats en Fedadi. Els responsables dels centres de Secundària, en una recent assemblea a València van alertar dels problemes de seguretat que es deriven.

També els inspectors valencians d’Educació qualifiquen la mesura de «economicista i d’ideologia trasnuitada». Adide creuen que tornar a les escola de 40 alumnes suposa tornar a «la lliçó magistral i no a l’atenció a les diferències individuals».

Mentre, la conselleria considera que aquest ajust compensarà la demanda i ampliarà les possibilitats d’elecció del centre a les famílies.

Sobretot, es beneficiaran els col·legis de privada concertada perquè, en poder ampliar la capacitat dels seus grups, matricularan a més estudiants. Es calcula que fins a 2.500 xiquets més a València.

Els sindicats docents han rebutjat de ple aquest criteri, que ha provocat mobilitzacions conjuntes. El STE-PV calcula que derivarà en la retallada de centenars d’unitats i l’acomiadament de milers de professors. També CC OO ofereix una xifra d’uns 1.500 grups menys i FETE-UGT indica que aquesta «retallada destrossarà l’actual sistema educatiu». En similar línia es pronuncien ANPE i CISF.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s