Querol, l’arxivista

Posted: 26 Abril 2012 in General
Etiquetes: , ,

“Armand Querol es declara interessat pel temps que pugui fer a Toledo però no pel que hi hagi a Morella, la seva ciutat d’origen”

La setmana passada el Parlament va designar la composició del nou consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, que integra tres representants de Convergència i Unió, dos del PSC i un del Partit Popular. Brauli Duart, a proposta de CiU, n’és el president, i Armand Querol, del Partit Popular, el vicepresident. Tot això vol dir una nova etapa. Els déus guiïn els responsables polítics de Televisió de Catalunya i de Catalunya Ràdio. I ens emparin a tots. D’entrada, la primera cullerada, una mosca. Querol, que és un vell veterà de la casa, ha acceptat que sigui el diari La Razón qui li faci la primera entrevista. I jugant a casa ha començat a marcar intencions i territori.
El nou vicepresident entén que “els mapes del temps haurien de mostrar tot Espanya”, perquè “al llibre d’estil de TV3 no hi ha res que parli dels Països Catalans”. Aquesta va ser, exacta, la primera declaració de principis del PSE-EE quan, amb el suport parlamentari del PP, es va fer amb el govern del País Basc. Els mapes del temps d’Euskal Telebista incloïen fins aquell moment tots els territoris històrics bascos , però els nous aires polítics van excloure’n Navarra i Iparralde.

En tota aquesta història no deixa de ser curiós que tant Brauli Duart com el mateix Armand Querol siguin valencians. I per tant, almenys com a targeta de presentació, se’ls hauria de pressuposar un cert interès per les terres catalanoparlants més enllà del riu de la Sénia. Interès contraproduent en el cas de Querol, que es declara interessat pel temps que pugui fer demà a Toledo però no pel que hi hagi a Morella, la seva ciutat d’origen.


Armand Querol comença, doncs, amb les mateixes preocupacions que els socialistes bascos. I amb algunes altres d’afegides. Per exemple, el nou vicepresident de la Corporació considera que “valdria la pena arxivar documentals com Monarquia o República o Adéu, Espanya”. L’arxivística és una de les passions dels amos de les tisores.
Artur Mas va defensar la tesi que el govern havia de pactar amb la mateixa força política l’aprovació dels pressupostos de la Generalitat i la majoria del consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. Això ha portat el PP a una certa situació de domini i Armand Querol a la vicepresidència del consell. Ja es veu per on pot anar el negoci. Precisament, si alguna cosa hauria de millorar tant a Catalunya Ràdio com a TV3 és el sentit de país complet. I si algú dubta de l’encert en l’acord, només cal que faci una ullada a la situació de TV3 al País Valencià. I es pregunti qui ha imposat l’apagada. Justament els mateixos que ara pretenen arxivar reportatges incòmodes i mutilar mapes del temps molestos a Catalunya.
Publicat en elSingulardigital.cat dilluns 2 d’abril del 2012

Vicent Sanchis

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s