Qui controla l’Educació en el nostre país?

Posted: 13 Abril 2012 in Educació
Etiquetes: , ,
Fa molt de temps que tinc molt clar que l’Educació es gestiona al marge del Ministeri i de les Conselleries. Que són determinats grups de pressió els qui decideixen les mesures educatives que s’apliquen en el nostre país. Que en aquests grups de pressió es troben les multinacionals i els bancs. Que són ells, i no els polítics que ens governen els qui decideixen les mesures que es prenen per a eixir de “la seua” crisi.Un exagerat direu uns. Un amant de les teories de la conspiració direu uns altres. La veritat, és que arriba un moment que la realitat supera a la ficció.Ahir mateix em passen un enllaç on una multinacional molt coneguda del nostre país ofereix places de lectors d’espanyol en Universitats portugueses. No m’ho puc creure. El propi Ministeri d’Educació allotjant sense cap tipus d’objecció propaganda de la mateixa:

Estem intervinguts per les multinacionals i els bancs. El nostre sistema educatiu depèn d’ells. No hi ha concurs educatiu en el que no participe alguna multinacional o banc com a entitat patrocinadora (açò sí, mitjançant la seua fundació “sense ànim de lucre” perquè no es note). Docents bojos per participar. Pugen els seus treballs i els comparteixen. Guanyen un meravellós premi i no dubten a posar amb el logotip del patrocinador. Venuts al mercat que després tant critiquen.

Què vaig a explicar dels portàtils de la defenestrada Escola 2.0! Preferisc no parlar. Empreses de tecnologia que s’han fregat les mans. Equips comprats de determinades marques que satisferen les necessitats irreals del sistema. Despesa de milions d’euros. Benefici per a algunes empreses de la corda.

I els llibres de text electrònics? Quins requisits ha exigit l’Administració? Què pertanguen a determinades editorials? Docents comprats amb portàtils, viatges o altres regalets per a usar els llibres d’una determinada editorial. S’han deixat vendre. I no són un ni dos.

Ara com ara no tinc necessitat de vendre’m a qui gestiona des de les ombres l’Educació. Amb les retallades, tard o d’hora arribarà aquell moment. Què li anem a fer! Sempre queda la possibilitat que açò només signifique posar-nos un petit logo tatuat en el nostre front i no tinga afecció en el sistema. Il·lús que és un.

Publicat a xarxatic.com
NOTA: Traducció del castellà
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s