El govern valencià impulsa l’anglès a costa del valencià

Posted: 11 Abril 2012 in Educació
Etiquetes: , , , ,

Els principals agents educatius rebutgen l’esborrany del decret de plurilingüisme

Les línies en valencià s’integren en un sol programa on s’imposa més castellà

Fabra transmet un consens “fals”

Escola Valenciana, els sindicats CCOOPV, FETE-UGT i STEPV –que representen més del 70% del professorat–, Fapa-València, partits de l’esquerra i entitats cíviques com Acció Cultural del País Valencià van mostrar ahir, unitàriament, el seu desacord amb l’esborrany del decret de plurilingüisme aprovat divendres passat pel Consell en considerar que “margina el català”.

L’esborrany preveu dos programes plurilingües, un que té com a llengua base el català (PPEV), amb l’obligatorietat d’impartir com a mínim dues assignatures en castellà i dues en anglès; i un altre en què la llengua base és el castellà (PPEC), amb obligatorietat també d’incloure almenys dues assignatures en català i dues en anglès.

D’aquesta manera, les actuals línies en català, el PEV (Programa d’Ensenyament en Valencià) i el PIL (Programa d’Immersió Lingüística), que només incorporaven el castellà com a assignatura de llengua “desapareixen i es reconverteixen en un programa on la llengua vehicular, el català, estarà menys present”, va recalcar el president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno.

També va lamentar “el retrocés real del català en el PPEC (Programa Plurilingüe en Castellà” perquè, si bé s’hi manté el català com a assignatura de llengua, no es garanteix, com fins ara, que siga l’assignatura de Coneixement del Medi –considerada imprescindible pel que suposa d’arrelament al territori– que s’impartisca en català.

El govern valencià manté que l’esborrany ha estat consensuat en les reunions amb els agents educatius. Aquests ho van negar.“El diàleg és fals, no han fet cas dels nostres plantejaments”, van dir.

LA FRASE

L’esborrany planteja una retallada en la competència lingüística del valencià de l’alumnat
Vicent Moreno
President d’Escola Valenciana
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s