Nou Gripau en DVD i web

Posted: 3 Abril 2012 in Educació
Etiquetes: , ,

Recursos lingüístics i programari per a PC i per a dispositius mòbils

Les universitats públiques valencianes han enviat el DVD Universitat en valencià: recursos per a l’alumnat de 2n de batxillerat a 30.000 estudiants valencians. El contingut és accessible en www.gripau.eu també en versió per a dispositius mòbils (telèfons i tauletes), que incorpora una selecció d’apps (aplicacions), d’RSS i d’usuaris de Twitter relacionats amb la llengua.

 

Des del curs 1993/1994, les universitats públiques valencianes (Universitat d’Alacant, Universitat Jaume I, Universitat Politècnica de València, Universitat de València i Universitat Miguel Hernández), amb el suport de la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana, envien, a tots els centres valencians en què hi ha estudiants que es preparen per a l’accés a la universitat, el Gripau, unes recomanacions per a millorar la redacció de textos en valencià.

 

Des de l’any 2009, el material s’ofereix en DVD i en web (www.gripau.eu), i incorpora, a més, enllaços bàsics per al nou alumnat de les universitats valencianes (Les universitats públiques valencianes, en un clic), informació sobre docència en valencià (Una universitat de llengües), el Gripau i, finalment, uns quants programes informàtics en valencià o per a millorar els coneixements lingüístics (Programari informàtic en valencià). El format DVD és multiplataforma (Windows, Linux i Mac) i inclou els fitxers executables de tot el programari de versió escriptori (PC) a què es fa referència.

 

El web té dues versions: una d’escriptori i una altra per a mòbils. La versió per a dispositius mòbils ofereix inclou un apartat específic (Apps i més), amb enllaços a una selecció d’apps (Android i iTunes), d’RSS i d’usuaris de Twitter en català.

 

La versió d’escriptori és com el DVD distribuït i incorpora, a més, l’apartat d’apps per a mòbils, de manera que l’usuari les podrà instal·lar des del PC, sempre que el telèfon de l’usuari estiga registrat en la plataforma Android o iTunes.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s