El 60% del professorat valencià va seguir la vaga

Posted: 30 Març 2012 in Educació
Etiquetes: , , ,

Més del 50% de l’alumnat no va assistir als centres educatius

STEPV ha realitzat una enquesta a més de 400 centres públics de tot el País Valencià i constata que el 60% del professorat va estar en vaga.
Per territoris, les dades són molt homogènies per comarques i províncies. A penes hi ha 4 punts de diferència entre Castelló (58% de seguiment) i Alacant (62%). També hi ha molta homogeneïtat entre etapes educatives perquè el seguiment ha estat el mateix en primària i en secundària.
En l’enquesta, molts centres han manifestat que tant la direcció com el professorat en serveis mínims volen computar com a vaguistes, la qual cosa incrementaria el seguiment de la vaga en un 70% aproximadament.
Cal destacar també que més de la meitat de l’alumnat no ha acudit als centres educatius, bé perquè els pares i mares no han dut als seus fills i filles a escola, bé perquè l’alumnat d’instituts i ensenyaments obligatoris han secundat la vaga.
STEPV valora com un èxit rotund el seguiment de la vaga i posa de manifest el rebuig del professorat i de la comunitat educativa a les retallades en educació i en el conjunt dels serveis públics així com a la reforma laboral, molt lesiva als interessos dels treballadors i treballadores. El Sindicat felicita el professorat que ha fet la vaga i les famílies i l’alumnat que també ha donat suport en aquesta jornada de lluita.
STEPV insta a la Consellera d’Educació i al Govern Valencià a rectificar immediatament en la seua política de retallades salarials, laborals i d’atenció a l’alumnat. En eixe sentit, la Consellera d’Educació hauria de prendre nota d’aquest suport massiu perquè els sindicats estem treballant i lluitant molt seriosament, comptem amb el suport majoritari del professorat i no perdem el temps amb cap “joc de xiquets”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s