Bellver medieval

Posted: 17 Març 2012 in Viatge
Etiquetes: , , ,

Dalt d’un turó s’assenta el barri antic de Bellver. I és que aquí primer hi va haver un castell per defensar el camí ral que unia el comtat de Conflent amb el d’Urgell. El castell es convertí en vila el 1225 i avui encara hi roman l’aire d’aquells segles.

La torre de la Presó, la que queda dreta de l’antiga muralla, marca l’inici del recorregut. Al davant se’ns presenta la pujada del carrer de Joan Alai, i així comencem a moure’ns pel sector antic de Bellver de Cerdanya, que va fascinar residents il·lustres com el poeta Gustavo Adolfo Bécquer. Són carrerons estrets i elevats respecte de la resta del poble, com podrem anar comprovant. Prenem a l’esquerra el carrer del Mig o abans dit de Jussà (‘de baix’), ja que per aquí la muralla meridional tancava la vila.

Cadell i Nyerro

El carrer del Mig és força llarg, així que ens desviem un moment a la dreta per prendre el carrer de Cadell i poder conèixer els espais més estrets i antics del poble. Els graons i les parets del carrer de Cadell ens podrien explicar moltes històries, però ens agrada més la fesomia actual del carrer de Nyerro, que trobem després d’haver passat pel del Fossar i que ens retorna al carrer del Mig, que no deixem fins passar la plaça de l’Abat Oliba, un primer mirador, i prendre el carrer del Castell, que ens duu per un moment a l’exterior de la muralla, a l’anomenat portal del Baridà i el parc de Ponent. Pugem les escales, i ara sí que ens trobem en el punt amb millor vista de la rodalia. No us perdeu seguir el camí de ronda de la muralla i entrar al jardí de Ca les Monges, amb una mostra de plantes medicinals de la Cerdanya. Sortim del jardí i anem davant la façana de l’església parroquial de Sant Jaume, amb el campanar que marca la silueta de Bellver. Des d’aquí accedim a la que és la plaça més bonica del poble, la plaça Major del 27 d’abril, amb els seus arcs, que antigament havien acollit les parades del mercat. Pel costat dret de l’església enfi lem el carrer d’Amargura que ens porta al de Joan Alai, lloc on havíem començat l’itinerari.

Allotjament
Allotjament
Dificultat:
Més informació: Ajuntament de Bellver de Cerdanya Pl. Major, 12 – 973 51 00 16 – www.bellver.org
Publicat a descobrir.cat el teu país com mai l’has vist!
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s